Hoppa till sidans innehåll

Den stora sommaruppdateringen!

30 JUL 2019 09:11
Semestern är i full gång men friidrottssäsongen tar inte ledigt!
  • Skapad: 30 JUL 2019 09:11

Det tävlas för fullt runt om i Sverige och friidrotten tar ingen semester! Nu är vi tillbaka med en stor rapport från de senaste veckorna som har varit fulla med friidrott och därmed mycket spänning, bra resultat och härliga bilder. Ellen Olsson tävlade på JEM i Gävle i mitten av juli. Hon klarade ingångshöjden men på grund av sin axelskada blev det inte högre höjder och Ellen kvalade sig inte vidare till finalen. Final eller ej, vi är så stolta och glada över att du tog dig till JEM trots din skada och ovanligt korta förberedelser! Nu får du vila upp axeln och börja med rehaben i lugn och ro. Hoppas att vi får se dig på stavhoppsbanan igen 2020 och då med nya kraft och styrka! Du är otrolig Ellen! Såhär säger Ellen själv: 

För en månad sedan gjorde jag min första tävling, och fastän det kanske inte var rimligt så trodde jag ändå att jag skulle kunna hinna kvala till JEM. Ju fler tävlingar jag gjorde desto mer ont i axeln fick jag. Så när jag väl lyckades kvala var jag inte säker på om jag verkligen skulle delta eller inte. Men bestämde mig för att ge det en chans ändå och det var det verkligen värt! Allting kändes jättebra och jag var så taggad under hela uppvärmningen. Men med alldeles för lite träning bakom mig så klarade jag inte mer än 3.90, min ingångshöjd. Axeln gör fortfarande ont och nu ska jag lägga ner tävlingssäsongen för att få axeln riktigt bra. Annars va hela upplevelsen jättekul och är så tacksam att jag blev uttagen och fock chansen att delta i ett stort mästerskap.I helgen tävlade Alice Davidsson och Ellen Olsson på HAIS-Spelen i Hässleholm.Alice (F15) kastade spjutet 31.57 m och blev därmed tvåa i tävlingen. Ellen ställde upp fast i "fel" grenar. Axeln tillåter sprint och längd och det var grenarna som gällde i helgen. Olsson persade på både 100m och längd där resultaten blev 12.65 sek samt 5.62 m. Det blev dessutom två medaljer! Gustav Brasch deltog på en förtävling till Varberg Grand Prix och slog nytt personbästa på 80m häck med tiden 11.25 sek. Grattis! 

På Ölandsspelen hade vi ett stort deltagande! Elias Andersson, Julia Pettersson och Meja Askestam samalde tillsammans ihop ett gäng medaljer och nya personbästan. Härligt jobbat! 

Kommande tävlingar är SM för våra juniorer och ungdomar, WSK-Spelen på hemmaplan och ett flertal lite mindre och större arrangemang runt om i Sverige. 

Skribent: Elin Jonasson
Epost: Adressen GömdStöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info