Hoppa till sidans innehåll

En friidrottsmånad som gick över på ett kick

2017-10-01 10:45
All septemberfriidrott i en sammanfattning har ni här!
  • Uppdaterad: 2017-10-01 10:45

Swish sa det så började löven falla av på träden, september inleddes och idag blev det oktober. Vi kan väl kort och gott säga att september passerade snabbt och nästan varje helg var full med friidrott. Månaden och dess helger gick kanske lite väl snabbt för att hinna uppdatera om allting på hemsidan och därför kommer nu en septembersammanfattning där vi berättar om de senaste friidrottshlegerna.

Superseptember inleddes med en fantastisk Finkampshelg som ni fick läsa om på hemsidan. Strax därefter kom sedan ett litet reportage om två WSK:are som skulle åka på Götalandsmästerskapen. Efter det ekade sidan tom och vi fick aldrig veta hur det gick på GM. Det ska vi berätta nu! Under GM-helgen 9-10 september tävlade Ebba Wallstenius i kula, slägga och diskus. Släggan gick allra bäst där hon tog en grym sjätteplats och därmed fick en medalj samtidigt som hon plockade hem viktiga poäng till Småland. I totalen slutade Småland som trea efter Skåne och Göteborg. Vi hoppas att Ebba hade en strålande helg i Uddevalla.

Helgen därefter, den 19 september avgjordes den spännande finalen i Lag-UDM! Där hade WSK flera kämpande lag och efter en tuff dag med många grenar och hejarrop slutade WSK:s P11-lag på en tredjeplats. Riktigt bra jobbat alla lag!

 

September blev allt mer kylig och förra helgen var det som vanligt dags för TAIF-Spelen i Tranås. Om jag inte missminner mig är den tävlingen den sista på arena i hela Sverige. I vilket fall passade några WSK:are på att åka dit för att se vad sensäsongsformen hade att bjuda på. Bäst gick det för våra kastare och framförallt Satu Nyberg Schoug. Hon hade ordenligt flyt i släggan då alla hennes kast mättes över 20 meter! Grattis till ditt nya personbästa och en strålande kastserie. 

Denna helg är lika full med aktiviteter. Under lördagen avgjordes årets Castorama på Finnvedsvallen. Tävlingen blev full med positiva tankar, pepp, långa kast och härligt häng. Vädret var även helt okej och ganska lagom att kasta i. (Resultat och bilder kommer från tävlingen inom kort.) 


Idag (söndag) hålls det en föräldrarutbildning på vallen som våra tränare håller i. Syftet är att få fler föräldrar att engagera sig i träningarna och känna att de har friidrottskunskap så att de kan hålla i träningar. Under förmiddagen kommer de både få läsa teori men också prova mycket praktiskt vilket är en viktig del. Vi hoppas att det ungefär 25-personer stora gänget får en härlig och inte allt för blåsig söndag på Finnvedsvallen. 

______________________________________________________________

Friidrottssäsongen är därmed avslutad och det är dags att sikta mot 2018. 2017´s verksamhet ska sammanfattas i en verksamhetsberättelse som kommer lagom till decembers årsmöte. Då blir det en ordentlig tillbakablick på året när det gäller prestationer, ekonomi, utbildningar och annan spännande statistik. Och med detta sagt avlutar jag (skribenten) denna septembersammanfattning och börjar planera och skriva på tidningen. Tack för 2017´s två fina säsonger! Det har varit riktigt roligt att skriva om våra nyheter och framgångar. 

Skribent: MElin  Jonasson
Epost: Adressen GömdStöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info