Hoppa till sidans innehåll

En varm och lyckad VU-helg!

2017-07-02 14:38
Läs mer om Världsungdomsspelen på självaste Ullevi!
  • Uppdaterad: 2017-07-04 09:32

Ullevi har kokat i helgen. Världsungdomsspelen avgjordes på stadion och vi har fått se dramatiska upploppsfighter, spännande mätningar samt många andra nervkittlande starter. De utlovade 17 grader blev 25 grader med sol och WSK kan vara ytterst nöja över Göteborgshelgen. Låt oss börja med fredagen då tävlingen smygstartade.

Det var fredag eftermiddag och det rådde mer eller mindre en storm inne på Ullevi. Vindarna var otroligt starka och det skiftade mellan medvind och motvind. Vid tretiden började Ellen Olsson sin hoppning inne på arenan tillsammans med 13 andra stavhopperskor. Olsson stod för en otrolig hoppning och kom tillslut trea med resultatet 3.85 m. Endast 5 cm från hennes personbästa. Grattis till medaljen!

Några minuter efter att Ellen startade sin hoppning gick Johan Brasch ner i startblocken med 400m häck framför sig. Johan fick springa i första heatet på bana nio och sprang in på tiden 55.90 sek. En bra tid för sololöpning på ytterbanan och några få häcktouches men en bit ifrån perset 54.04 sek. Vi går vidare till lördagen då det blev en riktigt tidig start för Hugo Schoug som skulle hoppa höjd. Klockan åtta entrade Hugo Ullevi för att värma upp till tävlingen som började kl nio. Dagens resultat blev 1.58 m och det gav Schoug en tioendeplats i P15. Riktigt bra placering och inte långt ifrån personbästat. Bra jobbat!

Näst ut var Elin Jonasson som kastade slägga med 33 andra tjejer. Efter tre kast fick hon iväg släggan 46.66 m och slutade på en femtondeplats eller som sjua om man räknar bort de utländska deltagarna. Nästa mål är 50 meter som vi hoppas på kommer snart. 

Johan Brasch avslutade lördagen med en slät fyrahundring och oj vad snabbt och bra det gick! Denna gång fick han starta i heat nummer två vilket inte gjorde något för Brasch. Förhållandena var perfekta - värme, kvällssol samt mittenbana kanske var några faktorer som skapade snabb löpning. Efter trehundra meter väntade ett spännande upplopp som Johan klarade perfekt och löpte ifrån konkurenterna till en vinst. Och tiden då? Jodå, samtidigt som Brasch korsade mållinjen först slog han till med ett nytt klubbrekord på tiden 50.37 sek! Denna snabba tid placerade Johan som sjua i P19 och vi kan bara säga ett stort grattis. Vinsten på mäktiga Ullevi gav både självförtroende och motivation för att nå tider under 50 sekunder. 

Ellen gjorde en till stavtävling under söndagen. Nu var det desto fler hoppare och denna gång slutade hon som sjua med samma resultat som i fredags. Ellen hoppar numera otroligt stabilt och har hittat sin lägstanivå som är äldit hög! Det är roligt att se och vi hoppas såklart på att hon når sitt mål fyra meter snart.

Ullevi kokade och vi var där. Nästa år ses vi på stadion igen och vi längtar redan. Ullevi med läktarna, solen, alla nationer samt kändisar är något speciellt. Tack för denna gång Göteborg!

Skribent: Maria Jonasson
Epost: Adressen GömdStöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info