Hoppa till sidans innehåll

Fantastiskt veteran-världsmästerskap av Maria!

30 MAR 2019 10:54
  • Skapad: 30 MAR 2019 10:54

I början av veckan åkte Maria Jonasson ner till Polen för att tävla på veteran-VM! Veckan innan publicerades ett reportage om Maria och efter det trillade flera hejarop och lyckoönskningar in. Med många backande klubbkompisar, kollegor och vänner åkte Maria ner för att tävla på sitt första VM och det gick mycket bra! 

Första loppet sprang Maria i torsdags. Det var försök och innan loppet var hon riktigt nervös men så fort hon kom in på arenan blev hon lugn. Jonasson sprang i heat 3 och hade bana 6, helt perfekt! Maria öppnade bra men efter första kurvan kom löparen på banan innanför ikapp. Det gav henne driv att fortsätta trycka på och efter 200m sprang hon in som tvåa i sitt heat bakom en sprinter från Tyskland. Försökstiden blev 28.25 sek vilket var snabbare än Maria någonsin hade kunnat ana! Hennes tid var den sjunde bästa i försöken och det kvalade henne enkelt vidare till semifinalen. Semifinalen avgjordes under fredagen. Med mindre än ett dygns vila var Maria spänd och peppad inför mästerskapets andra lopp. Eftersom tre placeringar och de tre snabbaste tider gick vidare var det bara att trycka och springa det snabbaste hon kunde. Semifinalloppet såg riktigt bra ut och Maria sprang in om två på tiden 28.34 sek. Tyvärr var tiden inte tillräckligt snabb och hon lyckades inte kvala sig vidare till finalen. Det blev tyvärr en stolpe ut eftersom Maria hade sjunde bästa tid även i semifinalerna och det var sex sprinters som gick vidare till final. Typiskt att det skulle vara så nära!

Maria är mycket nöjd över mästerskapet och likaså är vi i WSK! Äntligen fick Maria springa och visa att all träning har gett resultat. IVM gav garanterat mersmak till fler VM-tävlingar och andra lopp i Sveriges blågula dräkt. Såhär säger hon själv:


"Fantastiskt kul att vara med på något såhär stort. Imponerad av hela arrangemanget. Glad att jag lyckades så bra trots tidigare skada. Glad att kroppen fortfarande är hel så att jag kan foetsätta träna när jag kommer hem. Även kul att möta så många atleter i alla åldrar som har kul ihop:hejar, pratar och skrattar. Även kul att besöka en ny stad och utforska den." Skribent: Elin Jonasson
Epost: Adressen GömdStöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info