Hoppa till sidans innehåll

IUSM-debuten avklarad för Gustav!

10 MAR 2019 11:46
Läs om IUSM-helgen i Västerås!
  • Skapad: 10 MAR 2019 11:46

I helgen avgjordes IUSM i Västerås och WSK hade Gustav Brasch på plats. Han ställde upp i tre grenar: 60m häck, höjd och 200m. Det var första gången Gustav tävlade på ett svenskt ungdomsmästerskap och det blev ett antal snopna resultat och avgörande händelser. Låt oss berätta mer! 

Första dagen blev det stolpe ut för Gustav. Han började sitt mästerskap med att hoppa höjd men tyvärr stämde inte ansatsen till ribban. Resultatet blev 1.59 m och det placerade honom på en 15:e plats. Dagen fortsatte tyvärr i samma oflytsanda. Under kvällen sprang Brasch försök på 200m och sprang lovande in som segrare i sitt heat. Tiden var bra men strax därefter kom beskedet att han blivit diskad av någon anledning. Mycket tråkigt eftersom Gustav gjorde ett mycket bra lopp och skulle haft goda chanser i finalen!Under söndagen hoppades vi på stolpe in igen för Gustav som var taggad på chans till revansch när han skulle springa 60m häck. Tyvärr rådde samma oflyt även idag för Brasch när han kom nia på häcken och missade finalen med nio hundradelar. Marginalerna är inte stora i vår sport och det visade sig ännu en gång! 

Nu är mästerskapet över för Gustav och det blev tråkigt nog väldigt snabbt avklarat med sina missöden i samtliga grenar. Vi hade såklart hoppats på mer men det är hans första IUSM och allting kan hända vilket verkligen visades tydligt i helgen. Gustav har haft en strålande inomhussäsong och han gjorde sitt allra bästa under helgens tävling. Det är det viktigaste och för att göra ett IUSM för första gången ska Gustav vara mycket nöjd och glad över att han tog sig dit och bjöd på hårt motstånd. Nu får Brasch åka hem och samla ihop krafterna igen. Vi tror att helgens resultat gav en hel del motivation till fortsatt tränande i Värnamo. Härligt jobbat, du är en kämpe!

Bilderna är från Utomhus-GM 2018. Gustav tävlade då mot Edvin Assarsson (i rött) från Eslöv och i helgen möttes de igen. Grabbarna är ofta mycket jämna och det väntas fler dueller mellan dessa!


Skribent: Maria Jonasson
Epost: Adressen GömdStöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info