Hoppa till sidans innehåll

Sverige är bäst!

2017-09-06 18:24
Finnkampsresan till Stockholm blev en succé!
  • Uppdaterad: 2017-09-06 18:24

Att Sverige är bäst berkäftades i  helgen när Finnkampen 2017 avgjordes på Stockholm Stadion. Flera WSK:are var på plats och hejade fram alla blågula aktiva som stod för strålande insatser när Sverige vann över Finland på hemmaplan!

Lördagen den 2:a september kl 07:30 rullade en buss med 18 st förväntansfulla WSK:are upp mot Stockholm. På vägen stannade vi för en fika, lunch och proviantinköp på Cloettas godisbutik. I bussen diskuterade tränarna höstens planer med grupper, tränare och och hallar medan styrelsen gick igenom andra viktiga punkter. Vid 14 tiden nådde gänget Hotellet Scandic Park där vi checkade in och påbörjade den riktiga uppladning med ansiktsmålning och ombyte till blågult!

Frida får blå-gula sverigestreck i ansiktet


Satu kunde inte bsetämma sig för vilket land hon hejade mest på vilket resulterade i både finska och svenska flaggan på händerna.Kl 16 var alla på plats på Stadion, redo för att sjunga nationalsången och heja fram alla svenskar. Under första kvällen fick vi se spännande längdhoppning, rysliga stafetter och roliga maskotar som spexade. Bäst var kanske Michel Tornéus som vinkade och gav oss tummen upp när WSK:arna på läktaren ropade hans namn i en hyllning. Under söndagen gjorde vi samma sak till Khaddi Sagnia som tackade oss med slängpussar och hennes som alltid lika stora leende!Efter en spännande kväll på Stadion fortsatte trevligheterna med en middag på en restaurang inte långt bort från friidrottsarenan. Där åt vi trerätters samtidigt som det blev mycket skoj och prat.

Under söndagen vaknade vi upp på hotellet med Finnkampsdag nummero dos framför oss! Efter frukosten, foto utanför hotellet och bagageinlämning i bussen tog några sig till Stadion för att följa Ungdoms-Finnkampen medan andra tog sig in till centrala Stockholm. Vid 13 var alla samlade igen för att forsätta att heja på våra blågula svenskar.Daniel Ståhl, Sofie Skog och den manliga spjukastningen var några av våra höjdpunkter som vi applåderade extra till. Alla kan även konstatera att det är otroligt häftigt att se i verkligehetet hur långt och högt redskapen åker, framförallt när man precis sitter i jämnhöjd med nedslagen!

Ungefär kl 17 rullade bussen ut från Stockholm och ovanligt nog hamnade vi inte i några problematiska trafikköer utan det rullade på galant! Det har vi vår chafför Kjell Ahnstedt att tacka för som under många timmar höll oss på vägen utan att vi behövde känna någon oro över huvud taget. Tack för det, mycket bra kört! :-)Vi säger även tusen tack till Lena Hammarström och Anna-Karin Gabrielsson som var våra reseledare under helgen och som hade planerat en fantastisk vistelse i Stockholm. Också stort tack till vår ordförande Arnold Gustafsson och Madelene Nishiura som fixade bidrag som kunde hålla nere kostnaderna.

Nästa år är kampen på bortaplan och efter denna friidrottshelgen är det inte mycket som gör att vi tvivlar på att boka biljetter dit. Då får Satu, WSK:s lilla finska tränare måla sig blå och vit och guida oss i Tammerfors. Spännande?!

Kort sagt blev det en otroligt rolig och spännande friidrottshelg som vi gärna upplever igen!

Skribent: Elin Jonasson
Epost: Adressen GömdStöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info