Hoppa till sidans innehåll

TVÅ USM-silver för Gustav Brasch och flera nya personbästan under SM-helgen!

11 AUG 2019 17:50
JSM och USM 2019
  • Skapad: 11 AUG 2019 17:50

Vi lämnar bakom oss en fantastisk men regnig och blåsig SM-helg för våra ungdomar och juniorer! Allra bäst gick det för femtonåriga Gustav Brasch som genomförde sitt första SM utomhus i Trollhättan. Redan första dagen visade han på toppform genom att kvala sig vidare till final på 300m häck med ett övertygande försök med heatseger och andra bästa tiden av alla. Under lördagen avgjordes finalen där Gustav tillsammans med vinnaren Olle Billgren överlägset utklassade sina motståndare och sprang in i mål som tvåa med det nya personbästat 39,34 sek! Stort grattis!

Lördagen fortsatte med försök på släta 300m och även det gick bra för Gustav. Han tog sig enkelt vidare till finalen med ännu en heatseger och en snabb uppvisning! Söndagen blev desto tuffare med tre stycken maxlopp! Detta hindrade dock inte vår snabba häcklöpare som lyckades ta hem ännu ett silver på 80m häck. Först var det försök där han sprang hem ytterligare en heatseger på tiden 11,15 sek och kvalade till finalen. Mellan försöket och finalen på korta häcken kom finalen på 300m där Gustav tyvärr inte orkade hålla tempot och joggande tog sig i mål som sexa. Tack vare en joggande målgång sparade han lagom med energi till finalen på 80m häck som han kom tvåa i på tiden 11,12 sek! 

Vi i WSK är mycket imponerande och stolta över Gustav Brasch:s prestationer den här helgen! Sex maxlopp på tre dagar, nya personbästan och klubbrekord, medaljregn av silver och otroligt kämpande. Det är helt otroligt hur unga Gustav lyckas prestera såhär fantastiskt bra på sitt första USM utomhus i tuffa vindar och väderförhållanden. Vi säger stort grattis till klubbens bästa och Sveriges näst bästa femtonåriga häcklöpare. Du är fantatiskt stark! I Trollhättan tävlade även Alice Davidssom som USM-debuterade och gjorde det mycket bra! 34,84 m blev det nya personbästat i F15 spjut och det kastet placerade henne på en mycket fin femteplats. Härligt kastat Alice! 

I Göteborg tävlade våra juniorer Ellen Olsson och Hugo Schoug och de hade en tuff första dag. Hugo skulle delta i sin paradgren höjd men glömde tyvärr att pricka av sig och fick dessvärre inte delta trots att han var uppvärmd och laddad. Ellen Olsson sprang 100m men det blev ett segt lopp efter strul med tidtagningen och tre omstarter. Under lördagen tog Hugo nya tag och fokuserade om på längdhoppet istället och lyckades hoppa 5,78 m och där med slå nytt personbästa! Det var en mycket bra prestation och omladdning efter fredagens flopp.Längd hoppade även Ellen och hon var taggad trots mycket regn från Göteborgs skyar. Hon gjorde ett säkerhetshopp och sedan blev det två fina övertrampshopp som var väldigt långa. Ellen kom nia i tävlingen. 

Helgen bjöd på många nya personbästan och vi är glada över alla snabba och långa prestationer. Stort grattis och otroligt bra kämpat Gustav, Alice, Hugo och Ellen! 

Skribent: Maria Jonasson
Epost: Adressen GömdStöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info