Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


 reviderad 14/11 2018

Wärnamo Sportklubb:s Drogpolicy

 

Wärnamo Sportklubb är en ideell idrottsförening som arbetar för idrottande, gemenskap, kamratskap och social uppfostran.

För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i sin idrott och kamratskap. Hur vi som ledare agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling. Ett led i detta arbete är att ha en drogpolicy där föreningens gemensamma regler fungerar som riktlinjer och till stöd för medlemmarna.

 

Förhållningsätt till tobak och alkohol:

Vi uppmanar våra ungdomar att inte använda tobak och alkohol. Som ledare, ungdomsledare måste man tänka sig för i sitt tobaksbruk i samband med träning och tävlingar.

Om vi skulle upptäcka någon/några av våra aktiva/ledare bryta mot våra regler eller uppvisa andra syptom på problem tar vi upp detta i förtroendesamtal för vidare åtgärder.

 

Förhållningssätt till narkotika och dopingpreparat:

All hantering av narkotika och dopingpreparat är förbjuden. Om vi skulle upptäcka att någon/några av våra ungdomar eller ledare använt narkotika eller dopingpreparat gör vi följande: Enskilt samtal med dem det berör för vidare handläggning.

Ansvaret för att följa föreningens policy är gemensamt för ledare och ungdomarnas föräldrar.

Det yttersta ansvararet ligger på ledare och styrelsen dit man som ungdom eller föräldrar kan vända sig vid behov om det skulle inträffa något problem som är svåra att hantera.

Uppdaterad: 25 APR 2013 15:59Stöd WSK via Gräsroten!


Skärmavbild 2015-05-22 kl. 17.17.24
Stöd WSK via Stadium!

 


Våra huvudsponsorer

 

 


 

Postadress:
Wärnamo SK - Friidrott
Box 348
33123 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705811231
E-post: This is a mailto link

Se all info