Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Wärnamo Sportklubb

Workshop om ny hall och vårstädning i kastburen!
2020-03-24 19:27
Foto: Jonas Pettersson
Under tisdagkvällen hölls en workshop på Kafferepet i Värnamo med våra aktiva ungdomar för att diskutera vår nya hall samt för att låta synpunkter och förslag komma fram. Det är viktigt att höra vad våra aktiva har för önskemål om kringliggande aktiviteter och möjligheter att tillexempel ha en plugghörna, myshörna eller klättervägg mm. Workshopen hölls även så att vi kan söka bidrag från Arvsfonden som vill höra våra medlemmars synpunkter och förslag. 

Såhär skriver tränare Jonas Pettersson som är med i Hallgruppen: 
"WSK arbetar med att få en möjlighet att bygga en egen friidrottshall så att vi kan träna friidrottsgrenar året om, inom en framtid. Just nu arbetar en projektgrupp med att ta fram underlag för bland annat beslut och finansieringsmöjligheter. En del i detta är att klubbens medlemmar skall få tycka till om vad de anser är viktigt i en egen hall, exempelvis hallens utformning, omklädningsrum, utrustning och möjlighet att ta sig dit på ett enkelt sätt mm. Detta var några av de frågor som kom fram vid kvällens Workshop med ca 25-talet deltagare."

Under tisdagkvällen vårstädades även kastburen av våra aktiva! Det var dags att damma av ringen och kastskorna när det nu har börjat spritta i kastarmarna. Nu är vi redo att bedriva riktigt härlig träning på kastplanen kommande utomhussäsong!


Avslutning - inomhussäsongen
2020-03-20 10:41
Vi har tagit beslutet att avsluta inomhussäsongen vecka 12 

Den 25/3 kommer vi därför att ha en gemensam avslutning i friluftsområdet Borgen med samtliga grupper. 

Varje grupp kommer att genomföra ett träningspass mellan 17:30-18:30 och därefter samlas vi för korvgrillning. Vi beräknar att vara klara vid 19:00-19:15

Glöm inte att anmäla dig och eventuell specialkost via kallelsen i SportAdmin senast måndag 23/3 20:00

Enstaka grupper kommer sedan att fortsätta att ha sin träning utomhus fram tills att vi startar upp på Finnvedsvallen preliminärt vecka 17, mer info om detta får ni från era respektive tränare under onsdagen.

Hoppas vi ses för en härlig kväll på Borgen
Tränarna Wärnamo SK
Inomhussäsongen börjar gå mot sitt slut
2020-03-13 15:30
Inomhussäsongen 2020 har varit riktigt framgångsrik för Wärnamo Sk men tyvärr får den ett väldigt trist och oväntat slut på grund av Coronaviruset. En stor tävling som Götalandsmästerskapen som skulle avgjorts i helgen har tyvärr ställts in. Det är ett flertal till arrangemang som tvingas ställas in men förhoppningsvis kan vi tävla som vanligt igen när utomhussäsongen drar igång senare i vår.

Vi blickar tillbaka på några framgångar som klubbens aktiva stod för under inomhussäsongen 2020.

 • Kopiös trupp på VDM i Jönköping
  Vi hade ett mycket stort gäng som tävlade på veteran-DM. Dessa inledde 2020års tävlande genom att sätta många nya personbästan och stå för en fenomenal medaljskörd. Truppen hade också otroligt roligt utan några skador.
 • Quality Hotel Games
  Denna tävling var viktig för många av våra aktiva eftersom den bjuder på otroligt motstånd från ett flertal klubbar och nationer. Detta ger många chansen att pressa sig ytterligare till snabbare tider och längre hopp. Under helgen satte många av våra WSK:are nya personbästan!
 • Stort deltagande på IDM i Växjö
  När DM avgjordes i Telekonsult Arena hade vi ett stort deltagarantal som stod för fina framgångar i samtliga grenar. WSK plockade hem många medaljer och våra aktiva hade en fantastisk pershelg där vi kunde notera många nya personbästan!
 • Oväntat bra ISM-resultat av Ellen Olsson!
  Ellen Olsson stod för en härlig skräll när hon kom fyra på ISM. Placeringen var otroligt bra men resultatet var ännu bättre. Trots axelproblem och hoppande med mjukare stavar lyckades hons sätta nytt PB med 4.11 m. Vi blev mycket positivt överrskade när vi såg resultatlistan!
 • IJSM och ISVM
  Ännu en SM-helg passerade och vi kunde rapportera om fina resultat. Hugo på JSM slog nytt PB och våra veteraner skördade medaljer och nya personbästan på VSM.
 • IUSM-brons av Gustav Brasch!
  Gustav Brasch satte guldkant, eller bronskant kanske är rättare uttryckt, på WSK:s inomhusäsongen med att plocka hem bronspengen på 60m häck. Det var ett fenomenalt avslut på säsongen av honom och vi är troligt stolta!
Viktig information angående Coronaviruset
2020-03-12 19:41

2020-03-12

Wärnamo Sportklubb följer de rekommendationer och råd som Folkhälsomyndigheten uppmanar till och vi håller oss löpande informerad om ev nya riktlinjer och vid behov så kommer alla berörda i föreningen att kontaktas via Sportadmin.

Vi uppmanar våra medlemmar att skydda sig själv och andra genom

·        Tvätta händerna ofta med vatten och tvål. Tvätta alltid händerna före måltid, mathantering och toalettbesök. Försök undvik att röra vid ögon, näsa och mun.

·        Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

·        Stanna hemma om du är sjuk eller upplever symtom av sjukdom.

·        Undvik kontakt med andra sjuka personer.

·        Använd handsprit om inte handtvätt är möjligt.

Bedömer vi att träning och övriga sammankomster med aktiva att behöver ställas in så kommer ni att få information.

Vad det gäller kommande tävlingar och arrangemang som Wärnamo Sportklubb anordnar så är det för tidigt att ta några beslut. Vi kommer att följa de råd och riktlinjer som myndigheterna ger, men tillsvidare fortlöper de pågående aktiviteterna.

Vid en eventuell inställd tävling kommer de anmälningsavgifter som betalats att återbetalas.

 

Har ni frågor så får ni gärna kontakta mig, 076 – 039 32 09 alternativt jeanettejarlagren@gmail.com


Jeanette Jarl Ågren

Ordförande Wärnamo Sportklubb.

FENOMENALT USM-BRONS FÖR GUSTAV BRASCH!
2020-03-08 13:25
Foto: Deca text & bild
IUSM 2020 i Örebro visade sig bli en fenomenal WSK-helg! Under första tävlingsdagen lyckades vår sprinter och häcklöpare Gustav Brasch plocka hem bronspengen på 60m häck i P16. Gustav sprang mycket övertygande redan i försöksloppet. Där vann han sitt heat med tiden 8.41 sek och gick enkelt vidare till finalen med tredje bästa tid. I finalen sprang han oerhört snabbt och tryckte på under hela häckloppet vilket resulterade i ett nytt personbästa med tiden 8.27 sek samt en tredjeplats. Gustav var endast fem hundradelar ifrån silvret. Vilken prestation han stod för! Stort grattis till din härliga formtopp som resulterade i detta fantastiska resultat! Vi är mycket imponerade över din insats under USM. 

Under söndagen sprang Gustav även släta 60m utan häckar. Han tog sig vidare från försöken till semifinalen med tiden 7.55 sek och i semifinalen lyckades han springa ytterligare två hundradelar snabbare. Med tiden 7.53 sek tog han sig tyvärr inte vidare till finalen men tiden är inte långt ifrån hans personbästa på 7.50 sek som han satte tidigt på säsongen i Växjö. 

Femtonåriga Simon Siirtola hade en tuff start på sin IUSM-vecka. Han insjuknade i magsjuka några få dagar innan mästerskapet men trots det fick vi fantastiskt nog se honom i Örebro! Som väntat gav sjukperioden inga positiva effekter på hans hoppning i helgen men Simon lyckades hoppa 5.14 m i längd. Det är nära hans säsongsbästa på 5.36 m. Dessutom var han mycket jämn i sin hoppning då alla tre hoppen var över fem meter. Det är alltid härligt och positivt att se! I höjdhoppet tog Simon 1.62 m vilket är fem centimeter ifrån hans säsongsbästa som han hoppade i Växjö tidigare i vinter. 

Vi tycker att Simon och Gustav stod för fantastiska kämpainsatser! Mästerskapshelger är alltid otroligt spännande och efter den här helgen är vi åter igen mycket nöjda med våra aktiva. Starkt jobbat killar! 
Inbjudan till Wärnamo kvartsmarathon och motionslopp och Funktionärsanmälan 2020
2020-03-07 08:48
God morgon och glad lördag! Vi har en spännande helg framför oss där Gustav Brasch och Simon Siirtola tävlar på IUSM i Örebro. Vi önskar grabbarna ett stort lycka till och följer dem noga under helgens tävlingar. Heja er! 

Vi vill även passa på och säga att årets inbjudan till Wärnamo Kvartsmarathon och motionslopp ligger ute på vår hemsida. Nu kan du anmäla dig för att springa årets härligaste lopp genom vackra Värnamo och längst med naturfagra Lagan. Vi erbjuder en löparfest för alla åldrar och i år är denna dag en del av Wärnamo Sportklubbs 80-årsjubileum. Anmäl dig senast den 29 april så ses vi på startlinjen 2 maj! 


Om man inte gärna vill springa själv men fortfarande vill uppleva all löparglädje och kämparglöd finns det goda möjligheter att hjälpa till som funktionär under dagen och under kommande arrangemang. När vi arrangerar egna tävlingar är behovet av funktionärer stort och nu finns det ett formulär för funktionärsanmälan 2020. Mer information finns i formuläret. Vänligen fyll i det för tillsammans kan vi skapa fantastiska tävlingar i Värnamo! 

En fantastisk IJSM & IVSM-helg!
2020-03-02 14:09
Under den gångna helgen avgjordes två stora mästerskap. Vi hade vår artonåriga hoppare Hugo Schoug i Göteborg som hoppade längd och höjd på IJSM i Göteborg. Höjdhoppet var den gren som gick bäst och där slog Hugo till med ett nytt personbästa med höjden 1.78 m! Nästa höjd var 1.83 m men det gick tyvärr inte vägen denna gång. Hugo kom 10:a i P19 höjd med sitt resultat. Schoug hoppade även längd under IJSM och hoppade 5.59 m. Vi vet att Hugo drömmer om 6-metersgränsen och det börjar närma sig. Kanske är det en gräns som han kommer krossa under kommande utomhussäsong? Det blir spännande att följa! Även 1.80m i höjd är inte långt borta för Hugo. 

I Malmö avgjordes veteran-SM för alla våra veteraner! Vår trupp på fyra veteraner satte många nya personbästan och tog många fina placeringar. Pether Askestam blev 7:a i längd med nytt PB på 4,93 m och fick springa försök, semifinal och final på 60m där han satte nytt PB med tiden 8,05 sek. Han är riktigt nära att ta sig under åtta sekunder! Pether sprang i C-finalen på 200m och kom slutligen åtta i M45. 

Monica Brogård stötte kula och hoppade höjd i K50. Hon tog 1.20 m i höjden och kom fyra med det resultatet. Den tre kilo tunga kulan stötte hon iväg 7.55 m och kom på en åttondeplats. 

Jörgen Karlsson Wallstenius kastade hem ett SM-silver i M40 viktkastning. Det slutliga resultatet blev 9.66 m. Stort grattis Jörgen!

Sist men inte minst tävlade även Börje Lennartsson. Han stötte kula i M55 och lyckades stöta till sig bronsmedaljen. Börje stötte 10.85 m.

Vi säger bra jobbat till alla aktiva som tävlade i helgen! Det är roligt och härligt att få rapportera om en sån här framgångsrik helg med flera nysatta personbästan och medaljskörd! Stort grattis till er! 
Fjärde dragningen i Reselotteriet 2019
2020-02-29 06:00
Sista dragningen i Reselotteriet har ägt rum och årets sista fem vinnare ser ni nedanför. Stort grattis till er!

Vinst nr 1 - Resa till Amsterdam
 Lott 365 Lena Hammarström Forsheda

Vinst nr 2-5 - Presentkort a 200 kr
 Lott 398 Mats Wigelius  Värnamo
 Lott 253 Olof Olsson Skillingaryd
 Lott 295 Lars Hellberg Värnamo
 Lott 308 David Stener Värnamo
Ellen Olsson toppade formen till ISM!
2020-02-23 17:56
Ellen Olsson, foto Deca Text & Bild
Ännu en tävlingshelg har passerat och vi har följt vår stavhopperska Ellen Olsson. Under säsongen har Ellen hoppat med mjukare stavar för att skona sin axel som har strulat under en längre tid. Vid varje tävling har hon visat en stabil nivå med resultat runt fyra meter. Denna SM-helg visade Olsson upp en toppenform när hon slog inomhus-PB med 4.11 m och kom fyra i det kvinnliga stavhoppet. Under tävlingen fick Ellen ett enormt publikstöd i Telekonsult Arena vilket gjorde henne extra full på adrenalin. I det sista försöket på 4.18 m klappade publiken mycket och Ellen var mycket nära på att klara höjden.   Stort stort stort grattis till dig Ellen och till ditt personbästa! Otroligt bra jobbat! 

Kommande helg har vi en tävlande på IJSM i Göteborg. Det är vår hoppare Hugo Schoug som ska delta och vi önskar honom ett stort lycka till. Helgen därefter avgörs IUSM i Örebro och då tävlar Gustav Brasch samt Simon Siirtola. Kör hårt grabbar! 
Rapport från inomhus-DM i Växjö!
2020-02-04 20:11
Det blev en toppenhelg på IDM i Växjö. WSK kammade hem många medaljer under tävlingen. Samtidigt avgjordes Växjö inomhuskast där vi hade många deltagare som kastade långt och bra! Stort grattis till era nya personbästan och härliga resultat! 
Våra egna tävlingar 2020
2 maj - Wärnamo Kvartsmarathon och motionslopp, 13 maj - WSK-mini, 16 augusti - WSK-Spelen, 12-13 september - Veteran-DM. Läs om dessa under fliken TÄVLINGAR.
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Vår huvudsponsor
Våra övriga sponsorer
Våra annonsörer