Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Wärnamo Sportklubb

Vad händer med Wärnamo Kvartsmara?
2020-09-18 07:37
Tidigare årgång av Wärnamo Kvartsmara. Foto privat
På grund av rådande omständigheter så vet vi inte än om vi kan/kommer att genomföra Wärnamo Kvartsmara. 

Beslut kommer att tas i början av oktober.
Fram till dess tar vi ej heller emot några anmälningar.

Tävlingsledningen
Veteran-DM och mängder av friidrott på Finnvedsvallen!
2020-09-13 16:33
I helgen avgjordes Veteran-DM samt en klubbtävling för våra aktiva. Värnamo erbjöd ungefär 14 grader och regnblåst när tävlingarna genomfördes men trots det fick vi se många bra resultat. Vår veteran och tränare Pether Askestam hade en fantastisk PB-dag under lördagen när han hoppade längre än någonsin i längd och tresteg. Per Andersson satte personbästa i kula, slägga, vikt och diskus! Stort grattis! 

Söndagen avslutades med en rolig stafett där både herrar och damer sprang 4x100m. Stafett är alltid spännande och det är roligt att få tävla i lag när chansen ges. Härligt jobbat alla deltagare! 
Elias kastade långt!
2020-09-08 09:24
Läs om vår duktiga kastare Elias Andersson. Länk till Värnamo.nu

En finfin tredjeplats i Lag-UDM
2020-09-06 15:53

På grund av skador och sjukdom var det osäkert in i det sista om WSK skulle få ihop ett lag. Det blev därför flera aktiva som fick tävla i nya grenar för första gången och det gjorde de alla med bravur.


Vår duktige sprinter Casper Andersson fick hoppa in och köra slägga och kastade så långt som 21,84 i släggdebuten och gjorde också ett fantastiskt fint häcklopp på 200 meter med 33,21.

Viggo Ihreborn gjorde sin första start i tresteg och klämde till med finfina 7,99.


Arvid Nord gjorde ett kanonlopp i sitt första 60 meter häck på 11,76 och satte personligt rekord på 1 500 meter på 6,05.

Elias Andersson – som så sent som i fredags tog bort gipset på vänsterhanden – hoppade så högt som två meter i stav och kastade 31,03 i diskus.


Killarna avslutade med att sänka klubbrekordet i 5 x 60 meter stafett från 44,99 till 43,00 där Julian Fazakas, som hoppade in i laget med kort varsel, visade vägen med en mycket fin sträcka.

I laget igår saknades Edvin Svensson som gjorde fina resultat vid första deltävlingen i Värnamo.


Här finns fler bilder från tävlingen


Text: Madelene Nishiura
Foto: Jonas Pettersson

Tävlinghelg 12-13 september - grenar fastställda, möjlighet för andra klubbar att anmäla sig
2020-09-03 08:40
Följande grenar kommer genomföras under VDM

UPPDATERING 3 SEPTEMBER


Flertalet DM-tävlingar har genomförts/kommer genomföras på hemmaplan under perioden 29 augusti till 13 september. Detta på grund av rådande Covid19 regler. Vi följer Folkhälsomyndighetens/Svensk Friidrotts rekommendationer.


Vi väljer därför att genomföra tävlingar helgen den 12-13 september

·       Veteran-DM (M/K35 och uppåt)

·       UDM Mångkamp för P/F12, P/F13 (födda 2007 o 2008)

·       Lag-UDM Mix11 år, endast löpgrenar. Övriga ingående grenar vid separat tillfälle. Information ges av              er tränare.

 

Nu finns det möjlighet för andra klubbar att anmäla sig till VDM i Värnamo. 

(Reservation för i mån av plats pga rådande omständigheter, Covid19.)

 

Särskild info VDM

Deltagare från andra klubbar betalar 80 kr/gren för respektive deltagare

 

Anmälan görs på tavling@warnamosk.se 

SENAST SÖNDAG 6 SEPTEMBER kl 10.00

 

Varmt välkomna till en friidrottshelg på Finnvedsvallen

Tävlingskommitten

 

Påminnelse om klädhämtning och nya tröjor till försäljning
2020-09-01 19:56
När du är på träning vid Finnvedsvallen kan du gå till förrådet. Där finns påsar med kläder till dig som beställde tidigare i år. Betalinformation finns i påsen. 

Om du inte har någon tävlings/träningströja i WSK:s klubbfärger finns det numera att köpa i förrådet. Vi har en barnmodell för 50 kr samt en barn- och vuxenmodell för 100 kr. Dessa är i 100% bomull och är godkända som tävlingströja för barn upp till 11 år. Du som förälder eller veteran kan passa på att köpa en tröja för att stötta klubben och visa upp dig i våra blåvita klubbfärger! Betalning sker på plats via Swish. 
USM-silver till Gustav Brasch!
2020-08-29 18:10
USM och JSM-helgen är över för våra aktiva! I Norrköping stod Gustav Brasch för ett strålande häcklopp där han plockade hem ett fantastisk USM-silver på 110m häck. I motvinden kvalade han sig enkelt vidare till finalen med andra bästa tiden och i finalen mötte han ännu starkare motvind och sprang in på tiden 15.02 sek. Vi säger stort grattis till Gustav! Otroligt bra jobbat!

Gustav sprang även 300m häck men tyvärr fullföljde han inte eftersom han fick krampkänningar efter halva loppet. Gustav själv är besviken och ville såklart springa i mål eftersom han låg Sverigeetta innan USM, men efter två maxlopp på 110m häck i regn och blåst är det inte konstigt att kroppen är trött och känslig. Det är tufft med tre lopp på en dag och nästa gång hoppas vi på ett mer gynnsamt tidsprogram för Gustav och stolpe in!

Hugo Schoug deltog på hopp-JSM och tävlade i höjd och längd under samma dag. I ett blåsigt och kallt Kristinehamn hoppade Hugo 1.77 m  i höjden, 9 cm från PB, och 5.74 m, ca 20 cm från PB. Tyvärr stämde det inte helt för Hugo under lördagen men han har haft en fantastisk säsong där han har höjt sitt personbästa i höjd med flera centimeter. Nu väntar vila och rehabträning för Hugo men han är öppen för fler tävlingar om möjligheten att tävla kommer! Bra kämpat Hugo! 

Gustav springer häck på USM!
2020-08-29 08:01
Bild: deca text & bild
Samtidigt som Hugo Schoug deltar på JSM i Kristinehamn tävlar Gustav Brasch på USM i Norrköping! Denna helg kommer han att springa 110m häck samt 300m häck i P16 och vi håller våra tummar. 

Gustav har under säsongen sprungit ett flertal snabba häcklopp och vi ser fram emot att följa hans häcklöpning i helgen. På korta häcken ligger han placerad som fyra i Sverige i hans ålder och på långa häcken TOPPAR (!!!) Gustav Sverigelistan! Det är alltså med mycket spänning och glada hejarop vi får hålla oss uppdaterade och följa vår snabba WSK:are. Stort lycka till Gustav! Heja dig!
Hugo siktar högt på JSM till helgen
2020-08-27 22:43
Hugo Schoug. Foto privat
Efter månader av träning bär det äntligen av till JSM i Kristinehamn för Hugo Schoug. 
Under rådande omständigheter har man dragit ner antalet startande till 16 deltagare per gren och åldersklass. Uttagning av de 16 bästa har skett via ett satt årsbästaresultat.

Hugos PB med 1,86 i höjd på WSK spelen, gjorde att han med råge tog en plats bland de bästa. 
Turen är på hans sida då han även knep en plats till längdfinalen.

Så på lördag håller vi alla tummarna och önskar Hugo - Lycka tillNyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Tävlingsstatistik för våra aktiva
Vår huvudsponsor
Våra övriga sponsorer
Våra annonsörer